De maandagblues.

Heeft u dat nou ook? Dat u de nieuwe week met tegenzin begint? Nou, ik wel. Er ligt een zwaarmoedige deken over mijn lichaam dat moe aanvoelt. Ik heb het koud, rillingen lopen over mijn lijf. Ik trek nog een dekbed over mij heen en doezel. Wat heerlijk, buiten is het licht, ogen dicht, stilte om mij heen en doezelen. Ik wil mijn bed niet uit.

Op maandagochtend heb ik nooit veel om handen. De agenda is leeg aan het begin van de week. Dus ik hoef er ook niet uit. Stiekempjes genieten dus. En dat wordt mij gegund. Bezige-bij -echtgenote neemt mij dit moment van warme stilte in het grote niets niet kwalijk. Dat is fijn. Je zult maar zo’n slavendrijver als partner hebben die constant achter je broek aan zit om dit of dat te doen.

Nee, ik prijs mij gelukkig. En ik moet zeggen dat door het mij overgeven aan mijn maandagochtendblues ik mij ’s middags weer prima voel. Uitgerust gaat dan op pad. Zoals vanmiddag naar Mapping the Future in het Groene Huis. Reuze benieuwd wat en wie ik daar aan zal treffen. Misschien zien we elkaar aldaar?

Rik Bronkhorst.

Auteur: Tussen ratio en redelijkheid.

Auteur, graficus, dichter, kunstenaar, levenskunstenaar balancerend tussen geloof en wanhoop. Schepper van kunst en gedachten voor zoekers en zieners die de droom levend houden. "I have a dream", riep vrijheidsstrijder Martin Luther King en zo is het. Want wie leeft zonder dromen is al verslagen.

Eén gedachte over “De maandagblues.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s