Bij de visboer.

Bij de visboer zat ik een broodje haring te eten op het bankje naast het fonteintje en weer daarnaast stond de eigenaar haring schoon te maken. Het was druk in de zaak. Plotseling ging de deur open en stapte er een mevrouw van achter in de veertig de viszaak binnen. Zij straalde! Het was een genoegen haar zo gelukkig te zien. Gelukkig en evenwichtig.

Toen ze vertrokken was zei ik tegen de visboer: ‘ Zag je die mevrouw en hoe gelukkig zij er uit zag?’ Hij antwoordde: ‘ Ja, dat zag ik ook’. Even zwegen we, toen ging hij verder: ‘ Erg he, dat ons dat zo opvalt’. Verwonderd keek ik hem aan. We hebben regelmatig een gesprek over van alles en nog wat, maar zo’n diepgang had ik van deze haringsnijder niet verwacht.

In gedachten verliet ik de zaak.

Rik Bronkhorst.

Auteur: Tussen ratio en redelijkheid.

Auteur, graficus, dichter, kunstenaar, levenskunstenaar balancerend tussen geloof en wanhoop. Schepper van kunst en gedachten voor zoekers en zieners die de droom levend houden. "I have a dream", riep vrijheidsstrijder Martin Luther King en zo is het. Want wie leeft zonder dromen is al verslagen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s