Samenwerking=macht.

De kracht van het collectief. Bij de laatste stemming zie je weer wat de kracht van het collectief te werk kan brengen. Daarom is het van belang dat werknemers zich goed en sterk organiseren. Alleen delf je het onderspit bij conflicten in de arbeidsverhoudingen. Kapitaal en werkgevers zijn sterk georganiseerd en hebben de neoliberale politiek van VVD, CDA en dat clubje schaapachtige volgers mee. Sociaaldemocraten en vakbonden hebben veel bereikt in het verleden voor de gewone man/vrouw. Dat vergeten we wel eens. Het eigen IK heeft er in het huidige klimaat van je eigen broek ophouden en zelf ondernemer te zijn (ZZPer) voor gezorgd dat er veel is scheefgegroeid. Tijd om het tij te keren en collectief u te organiseren in uw belang en het maatschappelijk belang. Al was het alleen maar om het scheefgegroeide evenwicht weer recht te trekken.

Rik Bronkhorst.

Auteur: Tussen ratio en redelijkheid.

Auteur, graficus, dichter, kunstenaar, levenskunstenaar balancerend tussen geloof en wanhoop. Schepper van kunst en gedachten voor zoekers en zieners die de droom levend houden. "I have a dream", riep vrijheidsstrijder Martin Luther King en zo is het. Want wie leeft zonder dromen is al verslagen.

Eén gedachte over “Samenwerking=macht.”

  1. Helemaal mee eens;
    Was zelf kaderlid bij vakbond de Unie.
    Alleen redt je het niet; organiseren is de sleutel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s