Een Vuurgoudhaantje

Foto Henny de Bruin.

Ik ben geabonneerd op een dagelijkse informatiemail van de gemeente waar ik woon. Deze email wordt van informatie voorzien door ambtenaren en vrijwilligers uit mijn woonplaats.

Een van die vrijwilligers is Henny de Bruin, een man van middelbare leeftijd of iets ouder, die prachtige foto’s maakt van vogels, salamanders, vlinders en wat al niet meer die hij op zijn dagelijkse struintochten door de stadse natuur aantreft.

Ik wil u deze speciale foto niet onthouden, zo mooi en zo zeldzaam. Het is een vuurgoudhaantje. Er zijn er twee in een drassig gebiedje dat toebehoorde aan de Hollandse Waterlinie. Er zit ook een paartje ijsvogels. Die fotografeert hij bijna dagelijks. Maar deze foto vind ik zo prachtig. Wat is de veelzijdigheid in de natuur toch een wonder.

Rik Bronkhorst.

Auteur: Tussen ratio en redelijkheid.

Auteur, graficus, dichter, kunstenaar, levenskunstenaar balancerend tussen geloof en wanhoop. Schepper van kunst en gedachten voor zoekers en zieners die de droom levend houden. "I have a dream", riep vrijheidsstrijder Martin Luther King en zo is het. Want wie leeft zonder dromen is al verslagen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s